ludovico.be | reizen
      
l u d o v i c o . b e   |   r e i z e n
    


Achter al de foto's op deze pagina vindt u reportages van m'n vakanties. Daarmee combineer ik twee (of drie) van m'n hobbies: reizen en fotografie (en moderne architectuur).

Allereerst zijn er foto's uit Europa van het nog steeds onovertroffen Parijs, van het verrassende Berlijn (zowel voor als na de muur) - een van de interessantste Europese hoofdsteden van het ogenblik - en van het echt kosmopoliete Londen; van het Middeneuropese triumviraat Praag, Wenen en Budapest. Ook landen zijn bezocht: het charmante Frankrijk, het stugge maar steeds interessante Duitsland, het eeuwig verleidelijke Italië, het in zichzelf gekeerde Portugal, het archaïsche Griekenland en van het onverwacht charmante Scandinavië (Denemarken, Noorwegen en Zweden).  
 
Buiten Europa zijn er fotoreportages een reis door het tegelijk sprookjesachtige en weerbarstige maar steeds fotogenieke Marokko, ..het verrassende, schilderachtige en levendige Turkije, ...en het weinig bekende maar toch erg bezienswaardige Iran (het land van de Perzen) - alle veel interessanter dan men van achter de verschansing van het Europese beter weten zou zeggen.

Natuurlijk is er internationaal allereerst de onvermijdelijke reis naar de  US of A, bijgenaamd de Verenigde Staten of Amerika, met foto's van Washington en New-York, Boston, Philadelphia, Chicago, San Francisco, Los Angeles en natuurlijk het blufferige Las Vegas (wat is er immers Amerikaanser?).    

Uit 2006 zijn er foto's van een reis door India in 2006, langsheen de fantasierijke steden van Rajastan (Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Jaipur) maar ook Delhi en Agra (met een van India's schitterendste monumenten: de Taj Mahal), En er is een erg fraaie (al zeg ik het zelf) fotoreportage uit Zuidoost-Azië dat in in het verleden sterk de invloed van de Indische cultuur heeft ondergaan, met name het vroegere Indochina: Laos, Vietnam en Cambodja langs steden met tot de verbeelding sprekende namen als Luang Prabang, Vientiane, Hanoi, Hue, Da Nang, Saigon (Ho Chi Minhstad), Pnom Penh en het opmerkelijke Angkor (Siem Reap) met z'n onvergetelijke Khmertempels.

Van de overkant van de werldbol zijn er bijna exotische fotografische impressies van Japan - Osaka, Nara, Kyoto, Hiroshima, Miyajima, Himeji, Kamakura, Nikko en Tokyo - ......en van een reis door China  langs de klassieke hoofdsteden: het koele, uitgestrekte Beijing, het zich voortdurend modernizerende Xian, Luoyang en Kaifeng, het welvarend ogende Suzhou, het onoverzienbare en drukke Shanghai, de vreemde sprookjesachtige landschappen van Guilin, het zich chaotisch vernieuwende Guangzhou (Kanton) en het blitse Hong Kong.

 

| www.flickr.com/photos/ludovico-be | picasaweb.google.com/ludovico.be | ludovicos.blogspot.com |
| Laatst gewijzigd: 10/02/2007 | Alle foto's van de site © ludovico.be, Antwerpen |